06-44958481 | info@lija-jewelry.nl

Over Suzanne

“Soms raakt iets je écht.”

Ik heb mijn man leren kennen op Aruba. 7 jaar later waren we daar weer op vakantie en bleek ik eindelijk zwanger van onze eerste dochter. Die vakantie kocht ik bij een goudsmid een zilveren hanger van een boom.
Diezelfde hanger raakt mij nog steeds. Het brengt me weer terug naar de eerste ontmoeting van mij en mijn man. Het brengt me terug naar het enorme geluksgevoel toen we ontdekten dat we toch echt een kindje mochten krijgen. En het brengt me terug naar het heerlijke gevoel toen ik daar met mijn man en (inmiddels) twee dochters op vakantie was.

“Dát gevoel kan een sieraad teweeg brengen.”


Mijn naam is Suzanne Veldsink-Koldewee (1984), samen met mijn man en twee dochters woon ik in Noord-Brabant. Mijn dochters zijn een bron van inspiratie. De eerste letters van de namen van onze dochters vormen LiJa, vandaar dat ik gekozen heb voor de naam: LiJa Jewelry.
Via wat omwegen kwam ik bij het goudsmeden. Sinds ik het goudsmeden ontdekt heb, kan ik dat fijne gevoel voor anderen creëren. Die emotie die een sieraad kan meegeven. Dat geeft mij weer zo’n geluksgevoel.

“Door het goudsmeden, kan ik dat fijne gevoel voor anderen creëren.”

Ik geniet ervan creatief bezig te zijn, in de breedste zin van het woord. Bij het goudsmeden, gebeurt dit ook. Niet alleen het ontwerpen van een sieraad vraagt creativiteit. Ook het vervaardigen van het sieraad vraagt regelmatig technisch inzicht, doorzettingsvermogen en het in oplossingen kunnen denken.

Iets leren vind ik ontzettend leuk, daar kan ik ook echt van genieten. Daarom volg ik regelmatig opleidingen om te zorgen dat ik nieuwe of juist hele oude technieken rondom het goudsmeden en stenen zetten beheers.

Mijn dochters zijn nog jong, maar kijken al met veel interesse over mijn schouder mee. Gelukkig kan ik ze zo nu en dan verrassen met een handgemaakt setje oorbellen of een ringetje.

Volg onze passie!